Câți bani ia Radu Drăgușin pentru cele 11 minute jucate în meciul de debut la Tottenham. Este echivalentul unui salariu mediu lunar în Superliga

de: Beatrice Dumitru
16 01. 2024

Radu Drăguşin s-a transferat la Spurs și a debutat în Premier League, în meciul Manchester United – Tottenham 2-2. Fundaşul central a intrat pe teren în minutul 85 şi şi-a asigurat un bonus important. Câți bani încasează pentru cele 11 minute jucate.

Ce bonus a primit Radu Drăgușin

Radu Drăgușin s-a transferat de la Genoa la Tottenham și a devenit cel mai scump jucător din istoria fotbalului românesc, pentru o afacere de 31 de milioane de euro. Internaționalul român a semnat o înțelegere valabilă până în iunie 2029, iar salariul este de 50.000 de euro pe săptămână, dar s-a ales și cu un bonusn consistent de 1,5 milioane de euro primit la semnătură.

Dar Radu Drăgușin primește și bonusuri pentru fiecare meci jucat, indiferent de minutele bifate. El a debutat în confruntarea dintre Manchester United şi Tottenham, fiind trimis în minutul 85 în teren. Astfel, pentru cele 11 minute jucate pe Old Trafford, internaționalul român şi-a asigurat 6.000 de euro. În Superliga, sunt jucători care sunt remunerați lunar în jurul acestei sume.

Radu Dragușin, jucător Tottenham. Sursa foto: Profimedia

Și impresarii lui Radu Drăguşin s-au umplut de bani

Transferul lui Radu Drăgușin la Tottenham a fost o adevărată mină de aur și pentru impresarii lui, care au primit un comision uriaș. Florin Manea și partenerii lui, italienii Gabriele și Valerio Giuffrida, au primit un comision de trei milioane de euro, potrivit Fanatik. Dar cel care va încasa o sumă consistentă este agentul român, 60% din această sumă, aproximativ 1,8 milioane de euro.

Citește și: Salariul uriaș refuzat de Radu Drăgușin de la Bayern Munchen pentru a juca la Tottenham. Câți bani i-au oferit bavarezii

Florin Manea a recunoscut într-un interviu că are o colaborare cu cei doi frați, cei care aveau ușile deschise la Tottenham, după ce l-au dus londonezilor pe Guglielmo Vicario, un portar de la Empoli.

Programul lui Radu Drăgușin la Tottenham

După transferul la Tottenham, Radu Drăgușin petrece multe ore la baza de pregătire a clubului. El începe ziua la 9 dimineața cu micul dejun și apoi lucrează la sala de fitness. După care urmează antrenamentul propriu-zis, încă o sesiune în sală și refacere. Toate activitățile durează până la ora 16:00, deci un interval de șapte ore pe care și le petrece în baza de pregătire din nordul Londrei.

Citește și: Cum l-a ajutat Cristiano Ronaldo pe Radu Drăgușin să aibă un fizic impresionant: ”Să îl suni din partea mea”

Baza lui Tottenham a costat 70 de milioane de lire sterline, iar fundașul a remarcat imediat diferențele față de condițiile de la Genoa. ”Oricum îi plăcea lui să se antreneze. Mi-a spus ‘o să dorm în sala de fitness, la cât de bune sunt toate condițiile!’”, a afirmat agentul Florin Manea.